Kiki Bertens is er woensdag niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van Roland Garros. De Nederlandse verloor verrassend van de pas 18-jarige Amerikaanse Catherine Bellis.

Vorig jaar stuntte de 25-jarige Bertens nog op het Grand Slam-toernooi in Parijs. Ze haalde toen de halve finale, maar een herhaling van die prestatie zit er dus niet in. Na ruim anderhalf uur stond er  6-3 en 7-6 (5) voor Bellis op het scorebord.

Door de nederlaag zal Bertens flink gaan zakken op de wereldranglijst. De mondiale nummer 18 zal na Roland Garros vermoedelijk rond de dertigste plaats uitkomen.

In navolging van Bertens strandden ook Richel Hogenkamp en Robin Haase in de tweede ronde. Daardoor zijn alle Nederlanders uitgeschakeld op Roland Garros. 

Onnodige fouten

Twee weken geleden speelde Bertens ook al tegen Bellis bij het WTA-toernooi van Rome. Toen was de Nederlandse veel te sterk: 6-4 en 6-0.

Op baan 2 in Parijs werd het een hele andere partij. Bertens begon niet goed. Ze wist in de eerste game nog wel een break te plaatsen, maar moest de volgende vier games aan de 18-jarige Bellis laten.

De Amerikaanse nummer 48 van de wereldranglijst profiteerde van liefst 22 onnodige fouten van Bertens en pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set hadden beide vrouwen veel moeite met het winnen van hun servicegames. Bertens en Bellis plaatsten allebei drie breaks, maar konden geen verschil van twee games afdwingen.

In de beslissende tiebreak maakte Bertens wederom veel fouten. Bellis pakte vijf punten op rij en benutte bij 6-5 haar vijfde wedstrijdpunt, waardoor Roland Garros voor Bertens dit jaar uitliep op een teleurstelling.