Tennis

Kvitova blij met 'hartverwarmende' en pijnloze rentree in Parijs

Petra Kvitova kon zondag haar emoties niet meer onder controle houden na haar overwinning op Julia Boserup (6-2 en 6-2) in de eerste ronde van Roland Garros.

"Na het laatste punt kwamen er toch een paar tranen. Het voelde erg goed om weer als winnaar van de baan te stappen", aldus de 27-jarige Tsjechische in Parijs.

Kvitova speelde haar eerste wedstrijd in zes maanden nadat ze in december door een agressieve inbreker in haar linkerhand gestoken werd bij een overval in haar huis.

"Het was een hartverwarmend welkom hier in Parijs. Iedereen die mij door de moeilijke tijd heeft geholpen was aanwezig op de tribune, zoals mijn team en familie."

De tweevoudig Grand Slam-winnares was tevreden over haar niveau tegen Boserup. "Ik denk dat ik goed speelde na zes maanden afwezigheid, maar daar ging het eigenlijk niet om."

Pijnvrij

Het belangrijkste voor de Tsjechische was dat ze eindelijk weer pijnvrij een wedstrijd kon spelen. "Mijn hand voelt weer helemaal zoals eerst. Toen we een kleine pauze hadden door de regen, voelde het even vreemd toen ik mijn racket weer vasthield, maar dat verdween snel."

"Ik had mijn arts beloofd dat ik direct zou stoppen als ik pijn zou voelen. Daarom ben ik extra blij dat ik volledig pijnvrij heb kunnen spelen."

Kvitova neemt het in de tweede ronde van Roland Garros op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Russische Evgeniya Rodina.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie