Tennis

Hogenkamp, Rus en Lemoine naar finaleronde kwalificatie Roland Garros

Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Quirine Lemoine zijn weer een stap dichter bij het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Nederlandse speelsters plaatsten zich donderdag alle drie voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi. 

De 25-jarige Hogenkamp won in twee sets van de Française Jessika Ponchet: 7-5 en 6-2. 

De als vierde geplaatste Doetinchemse begon wel stroef aan de partij en moest vol aan de bak om Ponchet de eerste set afhandig te maken. In het tweede bedrijf was de Nederlandse oppermachtig.

Hogenkamp wist nog nooit het hoofdtoernooi te halen van het Grand Slam-toernooi in Parijs. Ze is wel in vorm, getuige haar recente toernooizege in het Franse Saint-Gaudens. Op de wereldranglijst is ze opgerukt naar de 105e positie.

Rus (26) rekende in twee sets af met de Duitse Antonia Lottner: 6-4 en 7-5. De Zuid-Hollandse, momenteel de mondiale nummer tweehonderd, deed vier keer mee aan Roland Garros. In 2012 reikte ze tot de vierde ronde.

Lemoine

Ook Lemoine overleefde de tweede voorronde van Roland Garros. De 25-jarige Utrechtse won in drie sets van Kai-Chen Chang uit Taiwan (6-2, 2-6 en 6-3) en wacht nu een partij tegen Rus. Lemoine deed nog nooit mee aan een Grand Slam-toernooi.

Kiki Bertens is als enige Nederlandse rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi in Parijs. Bij de mannen is Robin Haase de enige deelnemer. Igor Sijsling gaf tijdens de eerste ronde van de kwalificatie geblesseerd op.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint zondag.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie