Tennis

Rus en Lemoine bereiken tweede ronde kwalificaties Roland Garros

Arantxa Rus en Quirine Lemoine hebben zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros.

De 26-jarige Rus was na drie lange sets net iets sterker dan de Bulgaarse Viktoriya Tomova: 4-6, 7-6 (4) en 7-6 (5).

Rus, die in 2012 nog de vierde ronde haale op het gravel in Parijs, benutte na een partij van bijna drie uur haar eerste wedstrijdpunt. De Nederlandse nummer 200 van de wereld treft in de tweede ronde de Duitse Antonia Lottner.

Lemoine verloor tegen Lina Gjorcheska uit Macedonië de eerste set, maar wist de wedstrijd ook nog binnen te halen: 3-6, 6-3 en 6-3.

Ze speelt in de tweede ronde tegen Kai-Chen Chang uit Taiwan.

Hogenkamp

Door de overwinningen van Rus en Lemoine staan er nu drie Nederlandse vrouwen in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Richel Hogenkamp overleefde dinsdag al de eerste ronde.

Ze hebben alledrie nog twee overwinningen nodig om deel te mogen nemen aan het hoofdtoernooi. Lesley Kerkhove en Cindy Burger gingen dinsdag in de eerste ronde onderuit. Bij de mannen moest Igor Sijsling opgeven.

Kiki Bertens en Robin Haase zijn de enige Nederlandse spelers die rechtstreeks tot het hoofdschema zijn toegelaten in Parijs.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie