Tennis

Sharapova vraagt geen wildcard aan voor hoofdschema Wimbledon

Maria Sharapova zal geen wildcard aanvragen voor Wimbledon. De Russin wil via het kwalificatietoernooi een plekje afdwingen in het hoofdschema van het Grand Slam-toernooi.

De 30-jarige Sharapova maakte onlangs haar rentree na een dopingschorsing van vijftien maanden en verzamelde sindsdien voldoende punten om deel te mogen nemen aan de kwalificaties voor Wimbledon.

Daarom klopt de winnares van 2014 niet bij de organisatie aan voor een wildcard, bevestigt ze vrijdag op haar website. "Omdat mijn ranking is verbeterd dankzij de eerste drie toernooien sinds mijn terugkeer, zal ik meedoen aan het kwalificatietoernooi voor Wimbledon en geen wildcard aanvragen voor het hoofdschema."

Sharapova kreeg eerder deze week te horen dat ze als tweevoudig winnares niet met een wildcard wordt toegelaten tot Roland Garros. De Franse tennisbond vindt dat de vijfvoudig Grand Slam-winnares zich op eigen kracht weer moet plaatsen. "We kunnen wildcards geven na een blessure, maar niet na een dopingschorsing."

Rosmalen

De Russin luisterde vorige maand haar langverwachte rentree op met een halvefinaleplek in Stuttgart. Later mocht ze ook met een wildcard deelnemen aan de WTA-toernooien van Madrid en Rome. Daar sprokkelde ze wel genoeg punten bij elkaar voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon, maar niet voor Roland Garros.

Toernooidirecteur Marcel Hunze van het Ricoh Open in Rosmalen liet donderdag aan NUsport weten dat hij een wildcard achterhoudt voor Sharapova, die ook met een 'vrijkaart' mee zal doen aan het grastoernooi in Birmingham.

Lees meer over:
Tip de redactie