De organisatie van het grastoernooi in Rosmalen hoopt binnen enkele dagen Maria Sharapova te strikken met een wildcard. Toernooidirecteur Marcel Hunze presenteerde donderdag al wel Agnieszka Radwanska als publiekstrekker.

"We zijn nog steeds in gesprek met Sharapova", zegt Hunze tegen NUsport. "Er ligt hier een wildcard voor haar klaar."

Eerder deze week werd bekend dat de 30-jarige Russin, die eind april haar rentree maakte na een schorsing wegens het schenden van de dopingregels, geen wildcard krijgt voor Roland Garros.

"Toen we de eerste keer contact opnamen met de vertegenwoordigers van Sharapova, werd ons gezegd dat haar eventuele deelname afhankelijk is van haar aanwezigheid in Parijs. Nu daar duidelijkheid over is, zien wij volop kansen. We zijn aan het bedenken wat de beste strategie is om haar binnen te halen", aldus Hunze.

Dinsdag moest de voormalig nummer één van de wereld met een bovenbeenblessure opgeven op het WTA-toernooi van Rome. De ernst van haar kwetsuur is nog onduidelijk. 

"Het is vooral de vraag of Sharapova in de week van ons toernooi wil spelen", stelt Hunze. "Als ze in die week gaat spelen, dan denk ik dat ze voor Rosmalen kiest."

Radwanska

Radwanska is de huidige nummer negen van de wereld. De 28-jarige Poolse heeft twintig titels op haar naam, waaronder de WTA Finals van 2015.

Hunze ziet Radwanska als een aanwinst voor het Ricoh Open. "Radwanska is al zes jaar op rij door het publiek gekozen tot 'Fan Favorite' van de WTA Tour. Dat wil zeggen dat de toeschouwers haar persoonlijkheid en spel zeer waarderen. Daarom ben ik blij dat het gelukt is om haar dit jaar te halen."

De voormalig nummer twee van de wereld speelt het liefst op gras en is de grote favoriete voor de titel in Rosmalen. Haar concurrentes zijn de Française Kristina Mladenovic (veertiende op de WTA-ranking), de Amerikaanse titelverdedigster CoCo Vandeweghe (19e) en Kiki Bertens (20e).

Het WTA- en ATP-toernooi van Rosmalen wordt van 12 tot en met 18 juni gehouden. Aan het mannentoernooi doen onder anderen Marin Cilic (achtste op de ATP-ranglijst), David Goffin (tiende), Juan Martin del Potro (34e) en Robin Haase (43e) mee.