Tennis

Bertens knokt zich in drie sets langs Niculescu in eerste ronde Rome

Kiki Bertens heeft dinsdag met de nodige moeite de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Rome. De Nederlandse was in drie sets (2-6, 6-2 en 6-1) te sterk voor Monica Niculescu.

Vorig jaar vloog Bertens er in Rome al in de eerste ronde uit. In de tweede ronde treft ze de 18-jarige Amerikaanse qualifier Catherine Bellis, die in twee sets te sterk was voor Misaki Doi uit Japan.

Het zijn belangrijke weken voor de 25-jarige Bertens, want hierna wacht het WTA-toernooi van Neurenberg, waar ze titelverdedigster is, en Roland Garros.

In 2016 vierde Bertens op het Grand Slam-toernooi in Parijs haar internationale doorbraak. Ze haalde de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams.

Moeizaam

Op het gravel van Rome liet Bertens dinsdag in de tweede en derde set zien dat ze in vorm komt voor Roland Garros. In de eerste set was de 29-jarige Niculescu nog sterker, mede door zwak spel van de Nederlandse nummer twintig van de wereldranglijst.

Bertens werd in het eerste bedrijf meteen gebroken door de Roemeense. Ze knokte zich terug tot 2-2, maar daarna won Niculescu vier games op rij (2-6).

In de tweede set begon Bertens opnieuw moeizaam. Ze overleefde meerdere breakpoints in de openingsgame, maar daarna stelde de Wateringse orde op zaken. Niculescu, de nummer 48 van de wereld, had geen antwoord meer op de goede slagen van Bertens, die de set met 6-2 won.

De laatste set was de beste van Bertens. Ze brak Niculescu meteen op love en kwam daarna niet meer in de problemen (6-1), waardoor ze zich mag gaan opmaken voor de tweede ronde in de Italiaanse hoofdstad.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie