Tennis

Sharapova na zege in Rome zeker van kwalificatie Wimbledon

Maria Sharapova heeft maandag haar eerste partij bij het graveltoernooi van Rome gewonnen. De 30-jarige Russische mag door haar zege in de Italiaanse hoofdstad meedoen aan het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

Sharapova, net teruggekeerd van een vijftien maanden durende dopingschorsing, versloeg de Amerikaanse Christina McHale met 6-4 en 6-2.

Sharapova stijgt door de winst in Rome verder op de wereldranglijst. De vijfvoudig Grand Slam-winnares staat nu nog op de 211e plaats en klimt nu zeker naar een plek rond de 170. Voor een plaats in de kwalificaties is een plek bij de eerste 200 nodig.

Als Sharapova in Rome de halve eindstrijd bereikt, is ze naar alle waarschijnlijkheid zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van Wimbledon en zou ze zelfs geen kwalificatietoernooi hoeven te spelen. Ze won het Engelse grastoernooi in 2004.

Wereldranglijst

Voor het opmaken van het kwalificatie- en hoofdschema van Wimbledon wordt de wereldranglijst van maandag 22 mei aangehouden.

Sharapova hoort dinsdag of ze een wildcard krijgt voor Roland Garros, het Grand Slam-toernooi waarvan het hoofdtoernooi volgende week zondag begint.

Kerber

Angelique Kerber is hoe dan ook van de partij op Roland Garros. De nummer één van de wereld viel geblesseerd uit op het toernooi in Madrid, maar de schade valt mee.

"Het bleek achteraf mee te vallen, het was een spierverrekking", vertelde ze maandag in Rome, waar ze gewoon meedoet. "Ik voel me veel beter, ben uitgebreid behandeld. Ik heb maandag getraind en dat ging goed."

Als nummer één van de wereld zal Kerber als een van de topfavorieten aantreden in Roland Garros. Haar beste resultaat behaalde ze in 2012, toen ze in de kwartfinale stond.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie