Tennis

Bertens strandt in kwartfinales van WTA-toernooi in Madrid

Kiki Bertens is er donderdag niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken op het WTA-toernooi in Madrid. Ze verloor op het Spaanse gravel in twee sets van Anastasija Sevastova uit Letland: 3-6 en 3-6.

De partij duurde een uur en een kwartier. De 27-jarige Sevastova, die als nummer 22 van de wereld drie plaatsen lager staat dan de twee jaar jongere Bertens, treft nu in de halve eindstrijd de als derde geplaatste Simona Halep.

In de eerste set ging het in eerste instantie gelijk op, maar bij 3-4 leverde Bertens haar service in. De Wateringse deed dat ook in de eerste game van de tweede set en die achterstand wist ze tegen een sterk spelende Sevastova niet meer goed te maken.

Roland Garros

Bertens bereidt zich voor op Roland Garros, waar ze vorig jaar imponeerde met een plek in de halve finale. Voorafgaand aan het Grand Slam-toernooi in Parijs, dat op zondag 28 mei begint, speelt ze nog op het WTA-toernooi in Rome.

Eerder dit gravelseizoen reikte Bertens in Bogota eveneens tot de kwartfinales. Verder kwam ze in Charleston tot de derde ronde en ging ze in Stuttgart in de eerste ronde onderuit tegen Svetlana Kuznetsova.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie