Maria Sharapova wilde donderdag na haar overwinning op Ekatarina Makarova in Stuttgart niet reageren op Eugenie Bouchard, die haar eerder op de dag hevig bekritiseerd had.

"Ik heb daar geen reactie op, ik sta daar ver boven", aldus Sharapova op een persconferentie.

Bouchard noemde de 30-jarige Russische donderdag tegenover TRT Sport een valsspeler. "Ik denk dat er geen enkele sport is waarbij het is toegestaan dat valsspelers ooit weer in actie komen."

Sharapova maakte in Stuttgart op een wildcard haar rentree nadat ze een dopingschorsing uitzat van vijftien maanden.

De komende weken wordt Sharapova, die door haar lange afwezigheid geen ranking heeft, ook met een wildcard toegelaten tot de toernooien van Rome en Madrid.

Verkeerd voorbeeld

Bouchard, die in 2014 de Wimbledon-finale haalde en op zowel de Australian Open als Roland Garros de halve eindstrijd bereikte, vindt dat de rentree van Sharapova een verkeerd voorbeeld geeft.

"Het is gewoon zo oneerlijk tegenover alle andere spelers die wel de regels volgen en eerlijk zijn. De WTA geeft hiermee een verkeerd signaal af naar kleine kinderen: speel vals en we verwelkomen je weer met open armen."

Sharapova bereikte donderdag ten koste van Makarova (7-5 en 6-1) de laatste acht van het WTA-toernooi in Stuttgart. Op 15 mei wordt bekend of Sharapova ook een wildcard ontvangt voor Roland Garros, het Grand Slam-toernooi dat ze twee keer won (2012 en 2014).

Bouchard: 'Valsspeler Sharapova verdient levenslange schorsing'
Bouchard: 'Valsspeler Sharapova verdient levenslange schorsing'