Eugenie Bouchard heeft donderdag hard uitgehaald naar Maria Sharapova. De Canadese voormalige nummer vijf van de wereld vindt dat de Russin een levenslange schorsing verdient.

De 30-jarige Sharapova maakte woensdag in Stuttgart op een wildcard na vijftien maanden haar rentree nadat ze een dopingschorsing uitzat. Ze rekende in Duitsland in twee sets af met Roberta Vinci.

"Ik denk niet dat die wildcard een goede keuze was. Ze is een valsspeler en ik denk dat er geen enkele sport is waarbij het is toegestaan dat valsspelers ooit weer in actie komen", is de 23-jarige Bouchard tegen TRT Sport hard in haar oordeel.

De Canadese, die in 2014 de Wimbledon-finale haalde en op zowel de Australian Open als Roland Garros de halve eindstrijd bereikte, vindt dat de rentree van Sharapova een verkeerd voorbeeld geeft.

"Het is gewoon zo oneerlijk tegenover alle andere spelers die wel de regels volgen en eerlijk zijn. De WTA geeft hiermee een verkeerd signaal af naar kleine kinderen: speel vals en we verwelkomen je weer met open armen."

Sharapova schreeuwt het uit na eerste overwinning na terugkeer
Sharapova schreeuwt het uit na eerste overwinning na terugkeer

Respect

Eerder zetten Vinci en de Duitse Angelique Kerber al hun vraagtekens bij de rentree van Sharapova, die in juni vorig jaar positief testte op het verboden middel meldonium.

Bouchard, momenteel de nummer 59 van de wereldranglijst, geeft toe dat ze haar respect voor Sharapova heeft verloren. "Haar terugkeer is niet hoe het zou moeten zijn. Maria is niet iemand tegen wie ik nog langer opkijk."

Op 15 mei wordt bekend of Sharapova ook een wildcard ontvangt voor Roland Garros, het Grand Slam-toernooi dat ze twee keer won (2012 en 2014). Ze doet sowieso mee aan de toernooien in Madrid en Rome.