Rafael Nadal heeft woensdag op eenvoudige wijze de derde ronde bereikt van het ATP-toernooi in Barcelona. De Spanjaard was in twee sets te sterk voor Dutra da Silva: 6-1 en 6-2. 

Nadal had een uur en een kwartier nodig om de Braziliaan te verslaan op het Spaanse gravel. Da Silva is de nummer 69 van de wereld, Nadal staat vijfde op de mondiale ranglijst.

In de derde ronde neemt de als derde geplaatste gravelspecialist het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de nummer 66 van de wereld.

Nadal jaagt op zijn tiende eindzege in het toernooi in Barcelona. Hij schreef afgelopen zondag al het toernooi in Monte Carlo voor de tiende keer op zijn naam.

Ook bij het Grand Slam-toernooi van Parijs gaat Nadal in mei op voor de tiende eindzege.

Murray

Andy Murray bereikte ook de volgende ronde, al hoefde de nummer een van de wereld daar niks voor te doen. Zijn tegenstander Bernard Tomic kampt met een rugblessure en meldde zich af.

Murray zou eigenlijk niet meedoen aan het toernooi in Barcelona, maar accepteerde toch een wildcard na zijn vroege uitschakeling in Monte Carlo. De Schot kan zich zo beter voorbereiden op Roland Garros, dat op 28 mei begint.