Robin Haase is woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Boedapest uitgeschakeld. De Nederlander verloor in twee sets (6-4 en 6-4) van Aljaz Bedene.

De partij op het gravel in de Hongaarse hoofdstad duurde een uur en 26 minuten. In de eerste ronde was Haase dinsdag nog knap met 6-1 en 6-3 te sterk voor de Argentijn Diego Schwartzman, die 34e staat op de wereldranglijst.

Tegen Bedene speelde Haase minder sterk. De geboren Sloveen, die speelt onder de Britse vlag, had in beide sets aan één break genoeg om de Hagenaar opzij te zetten.

De 27-jarige Bedene, de mondiale nummer 68, staat lager op de wereldranglijst dan Haase (46), maar hij is wel bezig aan een sterk seizoen. Hij won recent twee challengertoernooien en is nu twaalf duels op rij ongeslagen.

Roland Garros

Vorige week kwam Haase ook al tot de tweede ronde bij het Masterstoernooi van Monte Carlo. Toen verloor hij op het gravel in Monaco in drie sets van Dominic Thiem, de Oostenrijkse nummer negen van de wereld.

De 30-jarige Haase is de enige Nederlandse man die volgende maand direct wordt toegelaten tot Roland Garros. De 116e editie van het Grand Slam-toernooi in Parijs begint op 28 mei.