De internationale tennisbond ITF is zaterdag een onderzoek gestart naar de Roemeense Fed Cup-captain Ilie Nastase. Hij heeft zich deze week misdragen voor en tijdens het duel met Engeland.

Nastase werd zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van de ontmoeting in de Fed Cup tussen Roemenië en Groot-Brittannië weggestuurd.

De Roemeen kreeg het aan de stok met de umpires en schold ook de Britse speelster Johanna Konta en captain Anne Keothavong uit.

Omdat het niet de eerste misdraging van de oud-prof was, mocht hij vertrekken. Op beelden is te zien dat Konta in tranen is na de uitlatingen van Nastase. Haar partij tegen Sorana Cirstea werd door het incident tijdelijk gestaakt. De Britse won uiteindelijk wel, waardoor de stand in evenwicht is: 1-1.

Accreditatie

Gezien de ernst van zijn uitlatingen is zelfs de accreditatie van Nastase ingetrokken, waardoor hij het hele weekend niet meer mag coachen.

Daarnaast onderzoekt de ITF een uitspraak die de 70-jarige oud-tennisser deed voor het treffen tussen beide landen.

Nastase zou racistisch hebben geantwoord op een vraag die aan zijn speelster Simona Halep werd gesteld over de zwangerschap van Serena Williams.