Lesley Kerkhove is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Monterrey. De Nederlandse verloor op het Mexicaanse hardcourt met 6-1 en 6-3 van Timea Babos.

De 23-jarige Hongaarse, de nummer 30 van de wereld, is als vijfde geplaatst en won het toernooi in 2012. Kerkhove is door haar goede resultaten tot dusver in 2017 opgeklommen naar de 175e plaats op de wereldranglijst.

Ondanks het kansloze verlies kan de 25-jarige Kerkhove terugkijken op een goede week in Monterrey. Dankzij twee zeges in de kwalificaties bereikte ze het hoofdtoernooi.

Het was de tweede keer in haar loopbaan dat de Zeeuwse zich op WTA-niveau plaatste voor het hoofdtoernooi.

Eerder dit jaar stootte ze in Kuala Lumpur zelfs door tot de kwartfinales, mede dankzij een knappe zege op Elise Mertens, de Belgische nummer 57 van de wereld.

Twee breakpoints

Dinsdag tegen Babos zat een stunt er geen moment in voor Kerkhove. In de eerste set wist ze geen enkel breakpunt af te dwingen, terwijl ze twee servicegames moest inleveren.

In het tweede bedrijf deed Kerkhove het iets beter. Ze kreeg twee breakpoints, maar liet die onbenut. Babos sloeg op de service van de Nederlandse wel weer twee keer toe, waarna ze na 59 minuten haar eerste matchpoint benutte.