Roger Federer en Rafael Nadal hebben dinsdagavond de kwartfinales bereikt van het Masterstoernooi in Miami. De als eerste geplaatste Stan Wawrinka werd verrassend uitgeschakeld door Alexander Zverev: 6-4, 2-6 en 1-6.

Wawrinka begon nog goed aan zijn partij tegen Zverev door de eerste set te pakken. De pas 19-jarige Duitser knokte zich echter knap terug en won twaalf van de laatste vijftien games. 

Zverev leunde voor een groot deel op zijn sterke service en benutte bovendien vijf breakpoints tegen Wawrinka, die na een uur en veertig minuten het onderspit dolf. Zverev speelt in de kwartfinales tegen Nick Kyrgios. 

Wawrinka verrassend uitgeschakeld in Miami
Wawrinka verrassend uitgeschakeld in Miami

Federer

Federer wist met moeite te winnen van Roberto Bautista Agut. De achttienvoudig Grand Slam-winnaar had twee keer een tiebreak nodig om de Spanjaard te verslaan: 7-6 (5) en 7-6 (4).

In de kwartfinales neemt Federer het op tegen Tomas Berdych. Nadal, die ten koste van Nicolas Mahut (6-4 en 7-6) de laatste acht bereikte, treft de Amerikaan Jack Sock in de strijd om een plek in de halve finale.

Zverev stunt tegen Wawrinka in Miami

Wozniacki

Bij de vrouwen bereikte Caroline Wozniacki de halve finales. De als twaalfde geplaatste Deense versloeg de Tsjechische Lucie Safarova in twee sets: 6-4 en 6-3.

Wozniacki wacht nu een duel met Karolina Pliskova. De als tweede geplaatste Tsjechische was haar vorige maand in de finale van het toernooi van Doha nog de baas.

Pliskova had zich eerder op de dag al bij de laatste vier gevoegd in Miami dankzij een zege op de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni: 6-3 en 6-4.

Wawrinka verrassend uitgeschakeld in Miami
Wawrinka verrassend uitgeschakeld in Miami