Andy Murray ontbreekt zoals verwacht in de Britse selectie voor de ontmoeting met Frankrijk in de kwartfinale van de Davis Cup. De nummer één van de wereldranglijst heeft nog altijd last van de elleboogblessure die hem al een paar weken aan de kant houdt.

De Britse captain Leon Smith selecteerde dinsdag wel de oudere broer van Andy, dubbelspecialist Jamie. Zijn selectie voor de krachtmeting met Frankrijk in Rouen bestaat verder uit Dan Evans, Kyle Edmund en Dominic Inglot.

"Natuurlijk is het een zware aderlating voor ons dat Andy er niet bij is", zei Smith. De aanvoerder van de wereldranglijst ontbrak vorige maand ook tijdens de ontmoeting met Canada in de eerste ronde.

Toen wonnen de Britten met 3-2, al had de vijfde en beslissende partij een bizarre ontknoping. De Canadees Denis Shapovalov werd gediskwalificeerd nadat hij uit boosheid een bal weg had geslagen, die de scheidsrechter vol in het gezicht raakte.

Rentree

Murray speelde zijn laatste wedstrijd medio maart in Indian Wells, waar hij verrassend verloor van qualifier Vasek Pospisil. Op 17 april hoopt hij bij het Masterstoernooi van Monte Carlo zijn rentree te maken. 

Jamie Murray meldde eerder deze week in Britse media dat zijn broer een scheurtje in het kraakbeen van zijn rechterelleboog heeft. "Hij heeft rust nodig. Andy vertelde me dat hij alles kan doen, behalve serveren. Alleen rusten kan voor genezing zorgen."

Het Davis Cup-duel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is van 7 tot 9 april en vindt plaats op een gravelbaan in Rouen.

Djokovic

Novak Djokovic maakt deel uit van de Servische Davis Cup-selectie voor de kwartfinale tegen Spanje. De nummer twee van de wereld ontbreekt deze week vanwege een elleboogblessure bij het masterstoernooi in Miami.

Captain Nenad Zimonjic heeft naast Djokovic ook Viktor Troicki en Dusan Lajovic in de ploeg opgenomen. Dubbelspecialist Zimonjic kan ook zelf in actie komen tegen de Spanjaarden.

Het Spaanse team bestaat uit Pablo Carreno Busta, Albert-Ramos-Vinolas, Marcel Granollers en Marc Lopez. Rafael Nadal maakt geen deel uit van de ploeg.