Kiki Bertens is er zaterdag niet in geslaagd om de derde ronde van het WTA-toernooi van Miami te bereiken. Ze ging in de tweede ronde onderuit tegen de Japanse Risa Ozaki: 4-6, 6-4 en 1-6.

De 25-jarige Bertens was in de eerste ronde van het toernooi vrijgeloot. De nummer 21 van de wereld was in Florida als zestiende geplaatst.

Ozaki had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdschema. De 22-jarige Japanse, de nummer 87 van de wereld, was in de openingsronde te sterk voor de Amerikaanse Louisa Chirico.

De partij was de allerlaatste van de dag in Miami en begon pas na middernacht. In het donker en voor vrijwel lege tribunes ploeterde Bertens zich door de wedstrijd heen.

Ze verloor het eerste bedrijf, kreeg het voor elkaar de tweede set te winnen, maar liet zich in de derde volledig overklassen. Een peptalk van trainer Raemon Sluiter na de tweede set mocht niet baten.

Bertens werd aan het begin van de derde set ook nog behandeld aan een knie. Mede door die fysieke problemen kon ze de Japanse onvoldoende weerstand bieden en moest ze na ruim twee uur als verliezer van de baan.