Tennis

Federer: 'Alles na de Australian Open voelt voor mij als een bonus'

Roger Federer beleeft bij het prestigieuze Masterstoernooi in Indian Wells tot dusver een topweek. De Zwitser was in de vierde ronde veel te sterk voor zijn rivaal Rafael Nadal en stond zaterdag in de halve finale tegen Jack Sock wederom geen set af.

Volgens de 35-jarige Federer ligt de sleutel tot zijn succesweek in het feit dat hij geen enkele druk meer voelt.

"Alles na mijn gewonnen Australian Open voelt als een bonus. Mijn verwachtingen voor het seizoen zijn al overtroffen. Daarom speel ik zo sterk en met zoveel vrijheid in mijn spel", aldus Federer tegenover TennisTV.

De 18-voudig Grand Slam-winnaar stond vorig seizoen een half jaar aan de kant met een knieblessure en kwam in 2017 ijzersterk terug door in Australië voor het eerst in bijna vijf jaar een Grand Slam te winnen.

Blessurevrij

"Ik ben nog steeds blij dat ik blessurevrij ben. Het zegt ook nu iets dat ik zo ver kan komen, zeker met een loting waarbij Nadal, Djokovic en Kyrgios in mijn helft zaten. Je kunt dat nog steeds een verrassing noemen."

In de eindstrijd treft Federer, de huidige nummer tien van de wereld, zijn vriend en landgenoot Stan Wawrinka, van wie hij liefst 19 keer won in 22 wedstrijden.

"Het helpt dat ik hem zo goed ken. Maar ik verwacht een zware wedstrijd. Stan speelt goed deze week en heeft als US Open-kampioen nog steeds veel zelfvertrouwen."

Federer won het toernooi op het hardcourt in Californië vier keer eerder. Wawrinka, nummer drie van de wereld, zegevierde nog nooit. De wedstrijd wordt zondag om 21.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.  

Tip de redactie