Venus Williams is voorlopig niet van plan om te stoppen met tennis. De 36-jarige Amerikaanse, die kampt met een auto-immuunziekte, wil met haar zus Serena zelfs nog meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio van 2020.

"Ik ben van plan nog heel lang door te gaan. Dat is een droom die ik wil blijven najagen", aldus Venus Williams, die eind januari de finale van de Australian Open van Serena verloor.

Bij Venus, zevenvoudig Grand Slam-winnares, werd in 2011 het syndroom van Sjögren ontdekt. Dat is een auto-immuunziekte waarbij de vochtafscheiding van de klieren wordt aangetast.

Mensen die aan het syndroom lijden, produceren weinig speeksel en geen of weinig traanvocht. Ook organen als nieren, maag en darmen worden aangetast door het syndroom van Sjögren.

Uitdaging

Hoewel haar gezondheid wordt belemmerd door de ziekte, wil Williams zich niet uit het veld laten slaan. "Ik ben degene die de touwtjes in handen heeft. Ik houd van uitdagingen. Uitdagingen motiveren mij."

De Amerikaanse behaalde haar laatste succes in 2008 op Wimbledon, het toernooi dat ze in totaal vijf keer won. 

Venus Williams schreef twee keer de US Open op haar naam en veroverde met haar zus drie olympische titels in het dubbelspel (2000, 2008 en 2012).