Robin Haase kan maar moeilijk leven met zijn nederlaag tegen Fernando Verdasco in de halve finales van het ATP-toernooi van Dubai. De Hagenaar heeft het gevoel dat er voor hem meer had ingezeten.

Haase maakte nog wel knap een 1-0 achterstand in sets ongedaan, maar kwam er in het beslissende derde bedrijf niet aan te pas en moest na ruim twee uur zijn meerdere erkennen in de Spanjaard (6-7 (5), 7-5 en 1-6).

"In het begin van die set deelde hij zes mokerslagen op rij uit. Ik had geen schijn van kans. Dat gaf de doorslag. Jammer. Ik ben nu ongelofelijk teleurgesteld", zegt Haase vrijdagavond tegen het AD.

Haase kende een uitstekende week in de Verenigde Arabische Emiraten en baarde opzien door in de tweede ronde Tomas Berdych, de Tsjechische nummer veertien van de wereld, uit te schakelen. Toch is hij niet van mening dat dit het beste toernooi uit zijn loopbaan was.

"Daarmee doe je andere toernooien tekort. Weet je, ik stond al langer goed te spelen, won dit jaar ook al van bijvoorbeeld David Ferrer en Florian Mayer. Ik wil nu deze lijn doortrekken. Ik ga stijgen op de wereldranglijst en mag deelnemen aan grotere toernooien. Ik heb niet veel punten te verdedigen, dat geeft perspectief", aldus Haase.

Knaap

De Nederlander keert maandag terug in de top vijftig van de wereldranglijst en dat is volgens hem voor een groot deel te danken aan zijn coach Raymond Knaap.

"Hij leert me om mijn eigen keuzes te maken en laat me in mijn kracht spelen. Dat heeft niet elke coach de afgelopen jaren gedaan. Ondanks de afgelopen jaren heb ik nu laten zien dat ik echt van spelers als Berdych kan winnen. Ik ben nog lang niet klaar."