Lesley Kerkhove heeft woensdag haar succesvolle week in Maleisië verlengd. De 25-jarige tennisster bereikte ten koste van Sabina Sharipova de kwartfinales van het WTA-toernooi in Kuala Lumpur.

Kerkhove won het duel tussen de twee qualifiers na 1 uur en 19 minuten en in twee sets: 6-4 en 6-4.

De Zeeuwse, die maandag door haar winst in de eerste ronde in Kuala Lumpur haar eerste zege op WTA-niveau boekte, staat op de wereldranglijst veertig plaatsen lager dan de 22-jarige Oezbeekse Sharipova (195 om 155).

Kerkhove neemt het in de kwartfinales op tegen de Japanse Nao Hibino. Titelverdedigster Elina Svitolina uit Oekraïne trok zich woensdag wegens een blessure terug voor haar partij in de tweede ronde tegen de nummer 106 van de mondiale ranking.

Svitolina staat tiende op de wereldranglijst en was als eerste geplaatst in Kuala Lumpur.

Opslag

Kerkhove brak in haar derde duel met Sharipova (één zege, één nederlaag) direct door de service van haar tegenstandster, maar daarna verloor ze vier games op rij.

De Nederlandse herpakte zich knap, brak twee keer door het opslag van Sharipova en pakte door vijf gewonnen games op rij de eerste set.

In set twee ging het tot 3-3 gelijk op, maar in de zevende game plaatste Kerkhove haar tweede break van de set. Op 5-4 mocht ze daardoor serveren voor de wedstrijd en dat deed ze overtuigend 'op love', waardoor ze voor het eerst in haar loopbaan bij de laatste acht staat op een WTA-toernooi.