Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede ronde van het ATP-toernooi in Acapulco bereikt. Voor beide topspelers was het pas hun eerste ATP-wedstrijd sinds de Australian Open in januari.

Djokovic was in Mexico met 6-3 en 7-6 (4) te sterk voor de Slowaak Martin Klizan. De nummer twee van de wereld wil zich op het Mexicaanse hardcourt voorbereiden op het toernooi van Indian Wells, dat volgende week begint.

Op de Australian Open werd Djokovic verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld. Sindsdien kwam de Serviër alleen in de Davis Cup in actie.

Nadal

Nadal haalde in Melbourne de finale, waarin hij moest buigen voor Roger Federer. De Spanjaard zegde daarna onder meer het toernooi in ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam af, omdat hij wil waken voor overbelasting.

In Acapulco was Nadal met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Duitser Mischa Zverev. In de tweede ronde staat hij tegenover de Italiaan Paolo Lorenzi.

Ook onder anderen Nick Kyrgios, Dominic Thiem en Juan Martin Del Potro plaatsten zich in de nacht van dinsdag op woensdag voor de tweede ronde in Acapulco.