Robin Haase heeft dinsdag na een sterke start niet weten te stunten tegen Richard Gasquet in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Marseille. De nummer negentien van de wereld bleek in drie sets een maatje te groot voor de Hagenaar.

Na een kleine twee uur stond er 7-6 (5), 3-6, 2-6 op het scorebord in de Franse kustplaats. De thuisspeler maakte in de laatste twee sets het verschil tegen de hoogst geklasseerde Nederlander.

Haase trok de eerste set nog wel naar zich toe door na een 3-5 achterstand een tiebreak af te dwingen en daarin toe te slaan. Nadat het tot 3-3 in de tweede set gelijk op ging, bleek het krachtsverschil toch iets te groot voor de mondiale nummer 58.

De 29-jarige Haase speelde vier keer eerder tegen de Fransman. Slechts één keer won de Hagenaar: in 2014 op het grastoernooi van het Duitse Halle.

Gasquet speelt in de achtste finales tegen de Rus Mikhail Youzhny, die zich in de eerste ronde ontdeed van de Griek Stefanos Tsitsipas. Jo-Wilfried Tsonga, zondag nog winnaar van het ABN Amro World Tennis Tournament, kreeg een bye op het Franse hardcourt.

Haase bereikte vorige week nog voor het eerst sinds 2008 de tweede ronde in Rotterdam. Daarin moest hij echter buigen voor de latere finalist, de Belg David Goffin.