Tennis

Thiem verslaat Alexander Zverev, Tsonga naar kwartfinales in Ahoy

Dominic Thiem heeft woensdagavond ten koste van Alexander Zverev de tweede ronde bereikt op het ABN Amro World Tennis Tournament. Jo-Wilfried Tsonga voegde zich als derde speler bij de laatste acht.

De 23-jarige Thiem, als tweede geplaatst in Rotterdam, was in drie sets te sterk voor de pas 19-jarige Zverev: 3-6, 6-3 en 6-4. De partij duurde in totaal een uur en 45 minuten.

Het was de vijfde ontmoeting op een ATP-toernooi tussen Thiem en Zverev. Thiem, de nummer acht van de wereld, won drie wedstrijden. Zverev, achttiende op de mondiale ranglijst, was alleen in Peking beter.

Thiem neemt het in de tweede ronde op tegen de Fransman Gilles Simon. Die partij staat gepland voor donderdagavond.

Woensdagavondpartijen ABN Amro-toernooi in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tsonga

Tsonga plaatste zich al voor de kwartfinales. De als zesde geplaatste Fransman had tegen de Luxemburger Gilles Müller iets langer dan een uur nodig om te winnen: 6-4 en 6-2.

In de kwartfinale wacht Tsonga mogelijk Marin Cilic. De hoogstgeplaatste speler in Ahoy speelt donderdag in de tweede ronde tegen zijn landgenoot Borna Coric.

Eerder op woensdag kwalificeerden de Slowaakse titelverdediger Martin Klizan en de Fransman Pierre-Hugues Herbert zich al voor de laatste acht.

Robin Haase speelt donderdag voor een plek in de kwartfinales egen de Belg David Goffin, de nummer elf van de wereld.

Tip de redactie