Jan Siemerink stopt op 1 maart als technisch directeur van de KNLTB. De Nederlandse tennisbond heeft besloten zijn in 2017 aflopende contract vanwege "een verschil van inzicht" niet te verlengen.

"De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat", zegt Siemerink maandag in het persbericht waarin de KNLTB het nieuws bekendmaakt.

De 46-jarige Siemerink is sinds januari 2007 verbonden aan de tennisbond. Tien jaar geleden startte hij als captain van het Nederlands Davis Cup-team en in 2012 trad hij aan als technisch directeur.

Eind vorig jaar werd al bekend dat de voormalig nummer zestien van de wereld stopt als Davis Cup-captain. Siemerink is in die functie opgevolgd door Paul Haarhuis, die al captain was van het Fed Cup-team.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe technisch directeur wordt. Tot er een opvolger voor Siemerink is aangesteld neemt voormalig bondsbestuurslid toptennis Martin Koek zijn taken tijdelijk over.

Gewaardeerde collega

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, zegt dat hij Siemerink dankbaar is voor zijn professionele inzet, enthousiasme en de verbeteringen die zijn doorgevoerd.

"Als bestuur en directie stonden we voor een heel lastig besluit. Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega", aldus Poel. "Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen. We zijn Jan dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren."