Tennis

Krajicek strandt in tweede ronde kwalificaties Australian Open

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken. Ze verloor vrijdag in de tweede ronde van de kwalificaties van Natalia Vikhlyantseva uit Rusland.

Na bijna een uur werd het 6-2 en 6-3. De pas 19-jarige Vikhlyantseva is de nummer 130 van de wereldranglijst. Krajicek (28) bezet plaats 271 op de mondiale ranking.

Door het verlies van Krajicek is Kiki Bertens de enige Nederlandse in het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Wateringse is als negentiende geplaatst bij het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Richel Hogenkamp, Cindy Burger, Lesley Kerkhove en Aranxta Rus gingen eerder al onderuit in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Bertens werd eerder vrijdag bij de loting gekoppeld aan de Amerikaanse Varvara Lepchenko, die 64 plaatsen lager staat op de wereldranglijst.

Bij de mannen is Robin Haase de enige Nederlandse deelnemer. Hij treft in de openingsronde Alexander Zverev, de nummer 24 van de wereld. De Australian Open begint maandag.

Tip de redactie