Favoriete Bertens verliest in Hobart, Haase onderuit in kwartfinale Auckland

Kiki Bertens heeft donderdag verrassend verloren in de kwartfinale van het WTA-toernooi in het Australische Hobart. Robin Haase slaagde er niet in de halve finales te bereiken van het ATP-toernooi in Auckland.

De als eerste geplaatste Bertens liet zich in 79 minuten verrassen door de Belgische Elise Mertens, die ruim honderd plaatsen lager staat op de wereldranglijst: 2-6 en 5-7.

De 25-jarige Nederlandse leek er bij een 5-3 voorsprong in de tweede set nog een derde en beslissend bedrijf uit te slepen, maar daarna verloor ze vier games op rij.

"Het was lastig vandaag", reageerde Bertens. "De credits moeten naar Elise, ze speelde een heel goede wedstrijd. Ik was zelf op zoek naar mijn ritme. Ik probeerde agressief te spelen, maar dat lukte niet goed genoeg vandaag. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar wat kan ik eraan doen?"

Haase

Haase moest in het Nieuw-Zeelandse Auckland buigen voor de Portugees João Sousa: 3-6 en 2-6. Sousa is de nummer 44 van de wereld, Haase is veertien plaatsen lager gerangschikt.

Woensdag stuntte de 29-jarige Haase nog met zijn overwinning op viervoudig toernooiwinnaar David Ferrer.

Bertens en Haase kunnen zich nu richten op het Australian Open. Ze zijn de enige Nederlandse tennissers die rechtstreeks geplaatst zijn voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar, dat maandag begint in Melbourne.

Tip de redactie