Haase stunt met zege op Ferrer, Bertens wint in Hobart

Robin Haase heeft woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Auckland voor een verrassing gezorgd. De Hagenaar was in drie sets te sterk voor viervoudig toernooiwinnaar David Ferrer: 2-6, 6-4 en 7-6 (4). Kiki Bertens won in Hobart haar tweederondepartij.

Ferrer begon sterk aan de wedstrijd op het Nieuw-Zeelandse hardcourt, maar zag Haase steeds beter in zijn spel komen. De Nederlander sloeg toe op de cruciale punten.

In de tweede set brak Haase de eerste servicebeurt van Ferrer en gaf die marge niet meer weg. In de derde set vielen er geen breaks en kon Haase in de beslissende tiebreak de wedstrijd naar zich toe trekken.

De 34-jarige Ferrer is momenteel de nummer 21 van de wereldranglijst. De hoogste notering ooit voor de Spanjaard was de derde plek. Haase (29), die in de eerste ronde de Nieuw-Zeelandse qualifier Finn Tearney versloeg, is momenteel de nummer 58 van de wereld.

In de kwartfinale neemt Haase het op tegen de Portugees Joao Sousa. De nummer 44 van de wereld was in de tweede ronde met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Brit Brydan Klein.

Haase bereidt zich in Auckland voor op de Australian Open, die maandag begint.

Bertens

Kiki Bertens won op het WTA-toernooi van Hobart haar tweederondepartij van Galina Voskoboeva. De 32-jarige Kazachstaanse moest in Australië na twee sets buigen: 6-1 en 6-4.

Bertens nam in de eerste set soepel een 4-0 voorsprong. In de tweede set kwam Voskoboeva een break voor, maar de Nederlandse won drie games op rij en besliste de partij na één uur en tien minuten.

Voskoboeva kwam de afgelopen twee jaar door blessures amper in actie. In de eerste ronde in Hobart boekte ze haar eerste zege sinds 2014. 

"De eerste wedstrijden van het jaar zijn altijd zwaar", zei Bertens. "Daarom ben ik blij dat ik nu twee keer achter elkaar gewonnen heb. Ik hoop nog verder te komen."

Bertens is in Hobart als eerste geplaatst. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Belgische Elise Mertens, de nummer 127 van de wereldranglijst.

"Mertens is een talentvolle speelster die een succesvol jaar achter de rug heeft. Ik zal agressiever moeten spelen dan vandaag", zei Bertens, die vorige week in de eerste ronde in Auckland verloor van de Amerikaanse Lauren Davis.

Tip de redactie