Grigor Dimitrov en Alexander Zverev zijn als laatste twee spelers vastgelegd voor het ABN Amro World Tennis Tournament volgende maand in Rotterdam.

Eerder zegden top 10-spelers Stan Wawrinka (3), Marin Cilic (6), Dominic Thiem (8), Rafael Nadal (9) en Tomas Berdych (10) al toe deel te nemen.

Andere gevestigde namen op de deelnemerslijst zijn Jo-Wilfried Tsonga, David Goffin, Robert Bautista Agut, Richard Gasquet, Marcos Baghdatis en Gilles Simon. De inschrijving sloot maandag.

Toernooidirecteur Richard Krajicek moet alleen nog de derde wildcard weggeven en dat zal hij kort voor de start van het toernooi doen. De eerste twee wildcards gingen naar Robin Haase en Tim van Rijthoven. Zij zijn ook de enige twee Nederlanders in het hoofdtoernooi.

Spannende editie

Met Dimitrov en Zverev heeft Krajicek op de valreep nog een subtopper en een groot talent vastgelegd. De 25-jarige Bulgaar is de nummer zeventien van de wereldranglijst en de 19-jarige Zverev staat 24e.

De jonge Duitser staat bekend als een van de grootste talenten ter wereld en de afgelopen twee jaar kreeg hij daarom een wildcard van Krajicek. Door de verbeterde ranking van Zverev is dat nu niet meer nodig.

Vanwege het het deelnemersveld rekent Krajicek op een mooie week in Ahoy. "We kunnen ons op gaan maken voor een spannende editie van het toernooi", aldus Krajicek dinsdag. "Met vijf top-10 spelers en veel ambitieuze titelkandidaten uit de groep net daarbuiten is dagelijks toptennis gegarandeerd."

De 44e editie van het ABN Amro-toernooi begint op maandag 13 februari en de finale is op zondag 19 februari. Vorig jaar ging de titel verrassend naar de Slowaak Martin Klizan.