Roger Federer heeft maandag bij zijn rentree een zege geboekt. De Zwitser was bij de Hopman Cup in Perth in twee sets te sterk voor Daniel Evans.

De setstanden waren 6-3 en 6-4. Federer had 61 minuten nodig om de zege veilig te stellen.

De partij tegen de Engelsman was het eerste duel van Federer sinds zijn verloren halve finale op Wimbledon in juli tegen Milos Raonic. Door een knieblessure stond hij vervolgens lang aan de kant, al was het ook een bewuste keuze om niet te snel zijn rentree te maken.

Door zijn lange afwezigheid is Federer afgezakt naar de zestiende plaats van de wereldranglijst gezakt. "Maar de verschillen in de top zijn klein", zei Federer maandag na zijn rentree .

"En ik voel me fit. Vorig jaar had ik soms pijn als ik mijn kinderen in bad moest doen. Zo wilde ik geen afscheid nemen van de sport. Laten we nu maar eens kijken wat er allemaal gaat gebeuren."

Australian Open

De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar heeft nog twee weken om in vorm te komen voor de Australian Open, die op 16 januari begint. Vorig jaar kwam Federer in Melbourne tot de halve finales. De laatste keer dat hij het toernooi won was in 2010.

De Hopman Cup is de eerste test voor Federer in de aanloop naar de Australian Open. Hij vormt bij de landenwedstrijd voor gemengde teams een koppel met zijn landgenote Belinda Bencic. Zondag is het toernooi van start gegaan.

De Zwitsers wonnen het duel uiteindelijk met 3-0 van Groot-Brittannië. Ook Bencic won haar partij tegen Heather Watson (7-5, 3-6 en 6-2). In de mixed dubbel waren Federer en Bencic de Britten vervolgens ook de baas met 4-0 en 4-1.

De dubbel werd voor het eerst volgens het nieuwe spelregelprincipe Fast4 gespeeld, waarin een set tot vier gewonnen games gaat en er bij 40-40 een beslissend punt is. Bij 3-3 in games wordt er volgens Fast4 een tiebreak tot vijf punten gespeeld.