Paul Annacone, voormalig coach van Roger Federer, denkt dat de 35-jarige Zwitser nog in staat is om een Grand Slam-toernooi op zijn naam te schrijven. 

Federer stond de laatste zes maanden aan de kant om volledig te herstellen van een slepende knieblessure. Desondanks denkt Annacone dat de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar zijn oude niveau nog kan halen.

"Het laatste jaar was heel moeilijk voor hem, maar toch wist hij de halve finales van Wimbledon te bereiken. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet meer op dat niveau zou kunnen acteren", aldus Annacone, die Federer van 2010 tot 2013 begeleidde, tegen de BBC.

Federer wist in 2015 voor de laatste keer een toernooi op zijn naam te schrijven. De laatste eindzege in een Grand Slam dateert al uit 2012, toen de voormalig nummer één van de wereld Wimbledon won.

Federer staat momenteel zestiende op de wereldranglijst, zijn laagste notering sinds mei 2001.

Titelfavoriet

Annacone denkt echter dat Federer nog hoge ogen kan gooien op Grand Slams, met Wimbledon in het bijzonder. "Als je kijkt naar zijn verleden op gras, dan moet je hem bij de titelfavorieten scharen. Mits Roger fit blijft, kan hij echt nog wel een Grand Slam-toernooi winnen."

Federer, die Wimbledon zeven keer won, zal maandag zijn rentree maken op de baan. De Zwitser neemt het bij de Hopman Cup in Perth op tegen de Brit Dan Evans en speelt in het gemengd dubbelspel met Belinda Bencic. 

Dat Federer zes maanden uit de roulatie is geweest, ziet Annacone niet per se als iets negatiefs. "Hij heeft nu de tijd gehad om zich helemaal op te laden. Natuurlijk is het een uitdaging, maar grote spelers houden van uitdagingen. Ik verwacht dan ook grote dingen van Federer."