Becker stelt dat Djokovic niet genoeg trainde in laatste halfjaar

Boris Becker heeft na zijn breuk met Novak Djokovic toegegeven dat het laatste halfjaar van hun samenwerking lastig was.

"De laatste zes maanden waren uitdagend op verschillende vlakken", aldus Becker woensdag tegen Sky Sports. "We waren een beetje aan handen en voeten gebonden omdat we niet de arbeid konden doen die we wilden doen."

"Novak heeft de laatste zes maanden niet voldoende tijd doorgebracht op de trainingsbaan, en dat weet hij ook. Je kunt geen succes hebben door even op een knop te drukken. Je moet keihard werken omdat je tegenstander dat ook doet."

De 29-jarige Djokovic maakte dinsdag bekend dat hij en zijn coach Becker na drie jaar hadden besloten om uit elkaar te gaan. De Serviër won zes Grand Slam-titels onder leiding van de Duitse oud-toptennisser, maar in het laatste halfjaar kwam de klad erin.

Djokovic strandde al in een vroeg stadium in het olympische tennistoernooi en op Wimbledon, hij verloor de finale van de US Open en hij raakte aan het eind van het seizoen de nummer één-positie op de wereldranglijst kwijt aan Andy Murray.

"Natuurlijk zijn er een paar nederlagen die ik wil vergeten, maar over het algemeen was het een prachtige periode, we hebben veel succes gehad", kijkt Becker terug op zijn periode als coach van Djokovic. "Het was een gezamenlijk besluit om uit elkaar te gaan. Zo'n beslissing komt niet van de een op de andere dag, het is een proces."

Privéproblemen

Tijdens de mindere periode van Djokovic na Roland Garros waren er geruchten dat privéproblemen de oorzaak waren van de slechte vorm van de twaalfvoudig Grand Slam-winnaar.

"Ik weet niet of hij persoonlijke problemen had", stelt Becker. "Hij is gelukkig getrouwd en heeft een prachtige zoon. Maar tennisser is waarschijnlijk het meest egoïstische beroep in de sport, want alles moet om jou draaien."

"Ik heb zijn vrouw ontmoet en zij ondersteunt haar man heel, heel erg. Maar ze brengen niet genoeg tijd met elkaar door. Dat had ik ook, twintig jaar geleden. Dat hoort bij het leven van een tennisser."

Dominant

Djokovic meldde dinsdag in een verklaring dat hij zich vooral gaat richten op het behouden van een goed spelniveau. Becker weet zeker dat de Serviër volgend jaar weer zijn topniveau zal laten zien.

"Ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal komen in 2017, de nummer één-positie op de wereldranglijst zal heroveren en weer de meest dominante tennisser zal worden."

"Maar hij moet wel weer aan het werk. Hij moet weer uren gaan trainen en terugvinden wat hem zo goed maakt."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie