Novak Djokovic heeft besloten om te breken met zijn coach Boris Becker. Volgens de Serviër heeft hij al zijn doelen bereikt onder de vleugels van de Duitse tennisicoon.

"Na drie succesvolle jaren hebben Boris Becker en ik gezamenlijk besloten om onze samenwerking te beëindigen", schrijft de mondiale nummer twee op Facebook.

Becker ging eind 2013 aan de slag als coach van Djokovic. Sindsdien schreef zijn pupil zes van zijn in totaal twaalf Grand Slam-titels op zijn naam.

"De doelen die wij gesteld hebben toen we begonnen, zijn allemaal bereikt", verklaart Djokovic. "Ik wil hem bedanken voor de samenwerking, het teamwerk, zijn toewijding en zijn inzet."

De Serviër richt zich nu voornamelijk op het behouden van een goed spelniveau. "Ik wil een mooie kalender samenstellen en nieuwe doelen stellen voor het volgende seizoen. Met dat in mijn achterhoofd neem ik al mijn toekomstige beslissingen."

Nummer één-positie

Een maand geleden verloor de 29-jarige Djokovic de nummer één-positie op de wereldranglijst aan Andy Murray.

Hij schreef dit jaar wel de Australian Open en Roland Garros op zijn naam, maar verloor de finale van de US Open en strandde al in een vroeg stadium in het olympische tennistoernooi en op Wimbledon.

Becker won in de jaren 80 en 90 zes Grand Slams en was in totaal twaalf weken de aanvoerder van de ATP-ranglijst.