Kiki Bertens heeft dinsdag bij de International Premier Tennis League (IPTL) met 6-2 gewonnen van de Servische Jelena Jankovic. 

De nummer 22 van de wereld, uitgenodigd door de Singapore Slammers, won afgelopen zondag ook al met dezelfde cijfers van de nummer 53 op de wereldranglijst.

Voor haar twee winstpartijen leed Bertens twee nederlagen in het Japanse Saitama. De Belgische Kirsten Flipkens (6-5) en de Zwitserse Martina Hingis (6-1) waren te sterk voor de 24-jarige Bertens.

In het gemengd dubbelspel behaalde Bertens later op dinsdag eveneens succes. Samen met haar Braziliaanse partner Marcelo Melo versloeg ze landgenoot Jean-Julien Rojer en Jankovic met 6-2.

Het duo van de Japan Warriors verloor zondag ook hun partij tegen Bertens. Toen speelde de Nederlandse samen met de Australiër Nick Kyrgios.

De finale van het lucratieve toernooi vindt plaats op 11 december. 22-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams en Roger Federer zouden ook deelnemen aan het IPTL, maar meldden zich dinsdag af wegens financiële redenen.