Roger Federer en Serena Williams komen niet in actie tijdens de International Premier Tennis League (IPTL), het lucratieve toernooi in Azië voor huidige en oude tennistoppers.

Federer en Williams slaan de derde editie van de IPTL wegens financiële redenen over, zo meldt de organisatie dinsdag.

''Ik heb aan Roger en Serena uitgelegd hoe de huidige economische situatie in India is. We hadden ze graag binnengehaald, maar we betwijfelen of we genoeg geld beschikbaar hebben'', aldus organisator Mahesh Bhupathi.

Federer zou na maandenlang blessureleed zijn rentree maken. De 35-jarige Zwitser staat sinds juli aan de kant vanwege knieproblemen.

Ook Serena Williams, de onttroonde nummer één bij de vrouwen, wilde in de IPTL weer wat ritme opdoen voor de start van het nieuwe seizoen. De 35-jarige Amerikaanse zou bij het team van Singapore Slammers samenspelen met Kiki Bertens.

Winst

De 24-jarige Wateringse werkte al drie enkelpartijen af in Azië. Bertens dolf in de eerste twee partijen het onderspit tegen Martina Hingis (6-1) en Kirsten Flipkens (6-5), maar won zondag van Jelena Jankovic (6-2).

De deelnemers aan de IPTL zijn deze week neergestreken in Singapore na de eerste speelronde van vorige week in Japan. Eind deze week volgt de finale in de Indiase stad Haiderabad.