Kiki Bertens wacht nog op haar eerste zege in het enkelspel bij de International Premier Tennis League (IPTL). De 24-jarige Wateringse verloor zaterdag in het Japanse Saitama ook van de Belgische Kirsten Flipkens: 6-5.

Bertens leed vrijdag al een kansloze nederlaag tegen de Zwitserse Martina Hingis (1-6).

De nummer 22 van de wereldranglijst speelde tegen Flipkens een sterke partij en had op 5-3 alle kansen op de overwinning, maar de Belgische knokte zich terug en wist vervolgens de shoot-out te winnen.

Ook in het gemengd dubbel dolf Bertens het onderspit. Met haar Braziliaanse partner Marcelo Melo ging de halve finaliste van Roland Garros met 6-4 onderuit tegen het Indiase koppel Rohan Bopanna en Sania Mirza.

Teams

De IPTL wordt gespeeld in teams. Bertens komt uit voor de Singapore Slammers, net als onder anderen Serena Williams en Nick Kyrgios. 

Jean-Julien Rojer, de andere Nederlandse deelnemer, is ingedeeld bij de Indian Aces. Onder anderen Kei Nishikori en Marat Safin zijn teamgenoten van de dubbelspecialist.

Het lucratieve toernooi, dat niet meetelt voor de wereldranglijst, gaat nu verder in Singapore en het Indiase Haiderabad. Daar wordt op 11 december ook de finale gespeeld.