Kiki Bertens heeft vrijdag een nederlaag geleden bij haar debuut in de lucratieve International Premier Tennis League (IPTL) in het Japanse Saitama.

De 24-jarige Westlandse verloor met 6-1 van de Zwitserse routinier Martina Hingis.

De Nederlands nummer 22 van de wereldranglijst kwam ook in actie in het gemengd dubbelspel en nam daar enigszins revanche. Met haar Braziliaanse partner Marcelo Melo won ze met 8-5 van Hingis en haar Canadese partner Daniel Nestor.

Bertens, die vanwege het geld en de ervaring op de uitnodiging van de IPTL inging, is ingedeeld bij de Singapore Slammers.

Haar zege in het gemengd dubbel kon de dikke nederlaag tegen de Royals, het team met vijfvoudig Grand Slam-winnares Hingis, niet voorkomen.

Alternatieve regels

Op de IPTL wordt in teams gespeeld. Er zijn allerlei alternatieve regels en er doen ook oud-tennissers mee. Het toernooi telt niet mee voor de wereldranglijst.

Bertens zit in een team met onder anderen Serena Williams en Nick Kyrgios. Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer, de andere Nederlandse deelnemer, is ingedeeld bij Kei Nishikori en Marat Safin.

De competitie gaat na de start in Tokio verder in Singapore en het Indiase Haiderabad, waar op 11 december ook de finale wordt gespeeld.