Argentinië is zondag op gelijke hoogte gekomen in de finale van de Davis Cup tegen Kroatië. Een sterke comeback van Juan Martin Del Potro tegen Marin Cilic zorgde voor het gelijkmakende punt van de Argentijnen: 2-2.

Ivo Karlovic en Federico Delbonis moeten nu in de beslissende vijfde partij in Zagreb bepalen welk land de eindzege pakt.

Na vier verloren finales (1981, 2006, 2008 en 2011) hoopt Argentinië via Delbonis voor het eerst de Davis Cup in de wacht te slepen. Kroatië kan de Davis Cup voor de tweede keer winnen. In 2005 won het land de prijs voor het eerst.

Delbonis verloor vrijdag nog in vijf sets van Cilic. Karlovic moest het die dag afleggen tegen Del Potro.

Bijna vijf uur

Het leek er zondag lange tijd op dat Del Potro het niet zou gaan redden in zijn tweede enkelpartij. Cilic begon sterk  en won de eerste set na een tiebreak: 6-7 (4).

In de tweede set was hij veel te sterk voor de Argentijn: 2-6. De Kroaat was daarmee nog maar een set verwijderd van de overwinning en daarmee de tweede eindzege voor zijn land.

Zover kwam het echter niet omdat Del Potro het duel vanaf de derde set omdraaide. Hij won in de bijna vijf uur durende partij drie sets op een rij (7-5, 6-4 en 6-3) en dwong zo een vijfde duel af.