Kroatië is volgens de Argentijnse kopman Juan Martin Del Potro favoriet om de Davis Cup te winnen. In Zagreb staan beide landen komend weekend in de finale tegenover elkaar.

"Als je onze twee teams naast elkaar legt, dan zie je dat geen van onze spelers een betere ranking heeft dan de spelers van Kroatië. Ook niet in het dubbelspel", zegt Del Potro dinsdag in de Argentijnse krant Clarin.

"Elke zege van ons zal een verrassing zijn, de Kroaten zijn favoriet. Ik ben nu erg kalm, omdat ik weet dat de tegenstander meer druk voelt."

Behalve Del Potro (38e op de wereldranglijst) treedt Argentinië in Zagreb aan met Federico Delbonis (41e), Guido Pella (72e) en Leonardo Mayer (137e). Bij Kroatië zijn Marin Cilic (6e), Ivo Karlovic (20e), Borna Coric (48e) en Ivan Dodig (116e) geselecteerd.

De afgelopen drie jaar werd Del Potro geplaagd door een slepende blessure aan zijn pols. In 2016 keerde hij weer terug op niveau met een kwartfinaleplek op de US Open en een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als hoogtepunten.

Overeenkomsten

De partij tussen Del Potro en de Kroatische kopman Cilic zou weleens cruciaal kunnen zijn dit weekend. De overeenkomsten tussen beide spelers zijn talrijk.

Beide spelers zijn 1.98 meter lang, staan bekend om hun harde service en forehand, wonnen allebei al eens de US Open en hebben in hun carrière 16 miljoen dollar aan prijzengeld verdiend. De 28-jarige Del Potro is slechts vijf dagen ouder dan Cilic.

"Ik ken Marin als sinds we twaalf zijn", zegt de Argentijn. "Onze carrières lijken erg op elkaar. Hij is een goede vriend van me in het tenniscircuit."

"Hij verdient het om momenteel de nummer zes van de wereldranglijst te zijn. Marin is een geweldige speler en maakt een goede kans om dit weekend de Davis Cup te winnen. Maar wij zullen onze uiterste best doen om dat te voorkomen", zegt Del Potro.

Argentinië stond vier keer eerder in de finale van de Davis Cup (1981, 2006, 2008 en 2011), maar won de prijs nog nooit. Kroatië zegevierde in 2005 in zijn enige finale.

De eindstrijd wordt komend weekend gespeeld op een hardcourtbaan in de Arena Zagreb, waar plaats is voor 15.000 toeschouwers. De loting wordt donderdag verricht, waarna vrijdag de eerste twee enkelpartijen gespeeld worden.