Milos Raonic is maandag op de wereldranglijst een plek gestegen en staat nu derde achter de Britse lijstaanvoerder Andy Murray en de Serviër Novak Djokovic. 

De Canadees reikte afgelopen weekeinde tot de halve finales van de ATP World Tour Finals in Londen en passeerde daardoor Stan Wawrinka, die de groepsfase niet overleefde.

Voormalig nummer één Rafael Nadal zakte een plek en is de nummer negen van de wereld, Roger Federer blijft de monidale nummer zestien. De 35-jarige Zwitser kwam door een knieblessure sinds de zomer niet meer in actie. 

Robin Haase steeg een plek en is nu de nummer 59. Hij is verreweg de hoogst genoteerde Nederlander. Igor Sijsling, al geruime tijd uitgeschakeld met een blessure aan zijn vinger, zakte 28 plaatsen en is terug te vinden op de 178e plek.

Antal van der Duim zakt negen plekken naar 243. Thiemo de Bakker moet vijf plaatsen inleveren en is de nummer 259 van de wereld.

Vrouwen

Bij de vrouwen werden vorige week geen grote toernooien gespeeld. In de top van de ranglijst zijn dan ook geen verschuivingen.

Angelique Kerber blijft de nummer één van de wereld, voor Serena Williams. Kiki Bertens is op de 22e plek veruit de beste Nederlandse.

Richel Hogenkamp (132e van de wereld), Cindy Burger (138e) en Arantxa Rus (176e) verliezen enkele plekken. Lesley Kerkhove moet zelfs 24 plaatsen inleveren en valt met haar 208e plek buiten de top 200.