Tennis

Monfils haakt geblesseerd af bij World Tour Finals

Gaël Monfils heeft zich met een ribblessure moeten terugtrekken bij de ATP World Tour Finals. De Belg David Goffin neemt als eerste reservespeler de plaats in van de Fransman. 

Monfils, op dit moment de nummer zes van de wereld, maakte met twee nederlagen al geen kans meer op een plek in de halve finales.

Donderdag neemt Goffin het in de groepsfase op tegen Novak Djokovic. De Serviër plaatste zich dinsdag al voor de halve eindstrijd.

Naar eigen zeggen heeft Monfils sinds eind oktober niet meer zonder pijn gespeeld. "Ik heb gedaan wat ik kon, maar het wordt alleen maar erger", zei hij op een persconferentie. "Het is beter dat ik nu stop."

Monfils (30) kende het beste seizoen uit zijn loopbaan. Zo veroverde hij onder meer de titel bij het ATP-toernooi in Washington en bereikte de halve finales van de US Open. Voor het eerst in zijn carrière sluit Monfils het jaar af als top tien-speler.

Goffin, de huidige nummer elf van de wereld, is de eerste Belg ooit die in actie komt bij het prestigieuze eindejaarstoernooi.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie