Tennis

Djokovic knokt zich naar halve eindstrijd ATP World Tour Finals

Novak Djokovic is de eerste halvefinalist bij de ATP World Tour Finals. De Serviër won tegen Milos Raonic ook zijn tweede partij in Londen. Dominic Thiem rekende af met Gaël Monfils.

In de O2 Arena had Djokovic bijzonder veel moeite met zijn Canadese opponent. De voormalige nummer één van de wereld had twee tiebreaks nodig: 7-6 (6) en 7-6 (5).

Djokovic sloeg na bijna twee uur en een kwartier toe op zijn eerste matchpoint en is zo als eerste speler zeker van een plek in de halve eindstrijd op het Britse hardcourt.

Raonic maakt ook nog kans op een vervolg. Daarvoor moet hij zich in zijn afsluitende partij in de groepsfase ontdoen van Thiem, die ook één keer won en één keer verloor. Monfils is al uitgeschakeld.

"Het had beide kanten op gekund", beaamde Djokovic na afloop van zijn moeizame overwinning op Raonic. De Serviër was lovend over de service van zijn Canadese tegenstander, maar sloeg naar eigen zeggen toe op de juiste momenten.

Thiem

De 23-jarige Thiem was in drie sets te sterk voor Monfils: 6-3, 1-6 en 6-4. Zowel de Oostenrijker als de Fransman had zijn eerste duel verloren in de groep Ivan Lendl.

Thiem, de nummer negen van de wereldranglijst begon dinsdag goed aan zijn partij tegen Monfils. Hij pakte in de eerste set op 3-2 de servicegame van zijn Franse opponent en gaf die break voorsprong niet meer uit handen.

In de tweede set nam Monfils het initiatief. De nummer zes van de wereld brak Thiem liefst drie keer en kwam zo simpel op gelijke hoogte in sets.

De derde en beslissende set ging lang gelijk op. Monfils liet echter steeds meer steken vallen en sloeg liefst drie dubbele fouten op 4-5. Thiem kreeg daardoor een matchpoint in zijn schoot geworpen en profiteerde optimaal van dat buitenkansje.

Bij de ATP World Tour Finals doen de acht beste spelers van 2016 mee. In de andere groep zitten Andy Murray, Kei Nishikori, Marin Cilic en Stan Wawrinka.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie