Tennis

Krajicek legt met Cilic vijfde top tien-speler vast voor ABN Amro-toernooi

Marin Cilic doet in februari mee aan het ABN Amro World Tennis Tournament. De Kroaat is de vijfde top tien-speler die is vastgelegd door toernooidirecteur Richard Krajicek.

"Cilic is voor mij een van de beste spelers van de wereld op hardcourt. Ik reken hem dan ook zeker tot de favorieten voor het toenooi", zei Krajicek maandag bij de bekendmaking van het nieuws.

De 28-jarige Cilic is momenteel de nummer zeven van de wereld. Zijn absolute hoogtepunt was het winnen van de US Open in 2014. Afgelopen zomer kwam hij op Wimbledon tot de kwartfinales en deze week komt hij in actie bij de ATP World Tour Finals in Londen.

Vorig jaar was Cilic er ook bij in Rotterdam en toen kwam hij tot de kwartfinales. In 2014 haalde hij de finale en die verloor hij van Tomas Berdych.

Wawrinka

Eerder dit jaar werd bekend dat Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Dominic Thiem en Berdych - respectievelijk de nummer drie, acht en negen en tien van de wereld - tot het deelnemersveld zullen behoren in Ahoy.

Naast de komst van Cilic maakte Krajicek maandag bekend dat Borna Coric is vastgelegd. De talentvolle Kroaat viert maandag zijn twintigste verjaardag en is de mondiale nummer 48.

Het ABN Amro-toernooi begint volgend jaar op 13 februari. De finale is op 19 februari.

Tip de redactie