Tennis

Murray begint ATP World Tour Finals met zege op CIlic

Andy Murray is maandag overtuigend begonnen aan de ATP World Tour Finals. De kersverse nummer één van de wereld won in twee sets van Marin Cilic: 6-3 en 6-2.

De 29-jarige Schot hoefde in de O2 Arena in Londen niet eens zijn beste tennis te laten zien. Hij maakte vaak dankbaar gebruik van de fouten van Cilic.

Murray maakte vooral het verschil op de punten die er toe deden. Hij brak de service van de Kroaat liefst vier keer en stapte na zo'n anderhalf uur als winnaar van de baan.

Het toernooi in Londen is voor Murray het eerste sinds hij de toppositie op de wereldranking overnam van Novak Djokovic.

"Ik heb genoten van de sfeer. De support was geweldig. Hopelijk kan het publiek nog even blijven genieten", zei Murray na zijn zege.

Nishikori

In de andere wedstrijd in de groep was de zege voor Kei Nishikori. De 26-jarige Japanner rekende in twee sets af met Stan Wawrinka: 6-2 en 6-3.

Nishikori was na iets meer dan een uur klaar met de US Open-winnaar uit Zwitserland. De Japanse nummer vijf van de wereld verloor in de hele partij maar tien punten in zijn eigen servicegames en hij stond geen enkel breakpunt toe. Zelf brak hij vier keer door de opslag van Wawrinka.

Nishikori doet voor het derde jaar op rij mee aan het prestigieuze eindejaarstoernooi. In 2014 reikte hij tot de halve finales, terwijl vorig jaar de groepsfase al het eindstation was. De 31-jarige Wawrinka strandde de afgelopen drie jaar in de halve eindstrijd.

In de andere groep wonnen Djokovic en Milos Raonic zondag al hun eerste wedstrijden van respectievelijk Dominic Thiem en Gaël Monfils.

Bij de ATP World Tour Finals doen de beste acht spelers van 2016 mee.

Tip de redactie