Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft met Tomas Berdych een vierde top tien-speler vastgelegd voor het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook David Goffin en Jo-Wilfried Tsonga komen volgend jaar februari naar Rotterdam.

Berdych is de huidige nummer tien van de wereld. De 31-jarige Tsjech deed al tien keer mee in Rotterdam en won het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2014 door in de finale Marin Cilic te verslaan.

Eerder werd bekend dat Stan Wawrinka, Rafael Nadal en Dominic Thiem - respectievelijk de nummer drie, acht en negen van de wereld - tot het deelnemersveld zullen behoren in Ahoy.

Met de Belg Goffin en de Fransman Tsonga zijn nu ook de nummer elf en twaalf van de wereldranglijst vastgelegd.

Publiekslieveling

Krajicek is blij met de uitbreiding van zijn deelnemersveld. "Voor veel spelers zit het tennisseizoen erop. Het is mooi om te zien dat veel spelers het ABN AMRO World Tennis Tournament in de planning opnemen", zegt hij maandag.

"Met Tomas Berdych als voormalig winnaar, David Goffin die op het punt staat de top tien binnen te komen en Jo-Wilfried Tsonga als publiekslieveling krijgt het veld een sterke toevoeging.''

Het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 19 februari.