Petra Kvitova heeft zondag de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai op haar naam geschreven. De Tsjechische rekende in de finale in twee sets af met Elina Svitolina uit Oekraïne: 6-4 en 6-2.

Aanvankelijk had Svitolina het beste van het spel, maar ze verloor in de openingsset bij een 4-1 voorsprong vijf games op rij. In het tweede bedrijf kwam Kvitova niet meer in de problemen. 

Kvitova, dit jaar mede door blessures uit de top10 gevallen, wist bij het eindejaarstoernooi in China al haar wedstrijden in straight sets te winnen en pakte zo haar 19e WTA-titel.

De tweevoudig Wimbledonkampioene kent een prima tweede deel van het seizoen. De zege op Svitolina betekende haar 28ste overwinning in de laatste 34 duels die ze speelde.

Bertens

De WTA Elite Trophy is het eindejaarstoernooi voor de vrouwen die op de nummers negen tot en met twintig op de wereldranglijst staan.

De Nederlandse Kiki Bertens strandde al in de poulefase, onder meer door een verliespartij tegen Svitolina.

Voor Kvitova zit het seizoen er nog niet op. Volgend weekend staat ze met haar land in de finale van de Fed Cup tegen Frankrijk in Strasbourg.