Angelique Kerber en Dominika Cibulkova hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van de WTA Finals. Beide speelsters stonden niet eerder in de eindstrijd van het eindejaarstoernooi.

Kerber, de nummer één van de wereldranglijst, had in Singapore weinig moeite met de als tweede geplaatste Agnieszka Radwanska. Het werd 6-2 en 6-1.

De partij duurde een uur en een kwartier. Kerber verloor in de hele partij twee keer haar service, maar kwam niet in de problemen doordat ze Radwanska zelf liefst zeven keer wist te breken.

De 28-jarige Duitse won in de rode groep, waar ze was ingedeeld met Simona Halep, Madison Keys en Cibulkova, al haar partijen.

Kerber kan in Shanghai de kroon zetten op een goed seizoen. Ze schreef de Australian Open en US Open op haar naam en loste Serena Williams na drieënhalf jaar af als aanvoerder van de wereldranglijst. Op de Spelen in Rio pakte ze zilver.

Cibulkova

De Slowaakse Cibulkova, als zevende geplaatst, ontdeed zich op het hardcourt in Singapore van Svetlana Kuznetsova. Ze had drie sets en bijna tweeënhalf uur nodig tegen haar Russische opponente: 1-6, 7-6 (2), 6-4.

Cibulkova had in de eerste set weinig in te brengen, maar herstelde zich knap in het tweede bedrijf. Beide speelsters plaatsten drie breaks en in een eenzijdige tiebreak trok de Slowaakse de stand gelijk.

In de beslissende set toonde Cibulkova zich vervolgens net iets sterker, waardoor ze zich als debutante meteen plaatste voor de finale van het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissters van het jaar. In de rode groep had de Slowaakse slechts één van haar drie partijen gewonnen.

Verliezer Kuznetsova werd vorige week zaterdag na haar titel op het WTA-toernooi van Moskou als laatste toegevoegd aan het deelnemersveld.