Tennis

Bertens dringt simpel door tot kwartfinales in Luxemburg

Kiki Bertens heeft zich woensdag zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Luxemburg. Ze versloeg de Slowaakse Anna Schmiedlova in twee sets. Het werd 6-3 en 6-1.

Bertens is in Luxemburg als derde geplaatst. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Tsjechische Denisa Allertova, die in drie sets te sterk was voor haar landgenote Tereza Smitkova: 3-6, 7-6 (4) en 6-3.

In de eerste ronde rekende de 24-jarige Bertens dinsdag al eveneens in twee sets (6-4 en 6-4) af met de Duitse Annika Beck. Dat betekende voor de Wateringse haar eerste overwinning sinds ze in juli won in de halve finale finales van het toernooi in Gstaad.

Ze verloor uiteindelijk de eindstrijd van het Zwitserse WTA-toernooi en ging vervolgens in Bastad, op de Spelen in Rio, in Cincinnati, in New Haven en op de US Open in de eerste ronde onderuit.

Nummer 22

Momenteel is Bertens de nummer 22 van de wereldranglijst. Ze kende een succesvol jaar door onder meer de halve finales van Roland Garros te bereiken. Op Wimbledon drong ze voor het eerst door tot de derde ronde.

Het toernooi in Luxemburg betekent voor Bertens haar laatste van het jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie