Tennis

Kyrgios acht weken geschorst voor wangedrag bij toernooi Shanghai

De ATP heeft Nick Kyrgios maandag een zware straf opgelegd voor zijn wangedrag vorige week bij het Masterstoernooi van Shanghai. Hij is voor acht toernooiweken geschorst.

De schorsing wordt teruggebracht tot drie weken wanneer Kyrgios zich laat behandelen door een door de ATP goedgekeurde sportpsycholoog. Naast de schorsing krijgt Kyrgios een boete van 23.000 euro.

De 21-jarige Australiër mag in principe tussen 17 oktober en 15 januari geen toernooien spelen. Als hij psychische hulp zoekt geldt de schorsing tot 7 november.

Kyrgios verklaarde dat zijn gedrag op de baan te wijten was aan vermoeidheid. "Fysiek en mentaal was ik op, maar dat is geen excuus. Ik bied mijn excuses aan", liet hij maandag in een reactie weten.

"Het was een lang seizoen waarin ik diverse blessures en andere uitdagingen moest overwinnen. Na mijn zege in Tokio en de reis naar Shanghai gaf mijn lichaam het op. Ik respecteer mijn fans en betreur het dat mijn seizoen op deze manier eindigt, maar ik respecteer de beslissing van de ATP."

Video: Kyrgios misdraagt zich bij Masterstoernooi Shanghai

Fluitconcert

De nummer twaalf van de wereldranglijst liep vorige week in zijn tweede ronde partij in Shanghai tegen Mischa Zverev middenin een punt weg, maakte ruzie met een fan op de tribune en zei tegen de umpire dat hij zo snel mogelijk naar huis wilde.

Het gedrag van Kyrgios leidde tot ontgoocheling onder de toeschouwers in de Chinese stad. Na het laatste punt ging hij onder begeleiding van een fluitconcert van de baan.

Lees meer over:
Tip de redactie